Úvod » Pravidla smeťáku

Pravidla smeťáku, mapka

publikováno 04.06.2008 (aktualizováno 08.08.2023)

Pravidla užívání kiteparku 

SMEŤÁK


Pozemky Smeťáku mají v nájmu soukromé osoby, proto dodržujte pravidla stanovená správcem plochy.Travnatá plocha na místě bývalé skládky v obci Uhříněves bude za dodržování níže stanovených pravidel využívána k provozování landkitingu. V tomto smyslu se bude jednat o první takto využívaný prostor v Praze. Tak si ho všichni hýčkejme a dodržujme daná pravidla, která jsou součástí nájemní smlouvy s majiteli pozemků. Jejich nedodržení bude mít za následek výpověď nájemní smlouvy a zákaz landkitingu.

 

Příspěvky:

Příspěvky se od roku 2023 ruší a každý je povinen sekat plochu ve vlastním zájmu. To jestli je tráva dlouhá poznáš tak, že už se v tom nedá jezdit. Pokud nebudeš sekat, tak ani nechoď jezdit.
Důvodem je to, že na plochu přijde v nejlepším větru spousta lidí, co ani neznáme a ohrazují se tím, ač i třeba oprávněně, že platili roční příspevek, který byl do teď ve výši srovnatelné s dvoudenním skipasem a s připomínkou, že se tam ukážou jen párkrát do roka. Myslím si, že vychytat super vítr párkrát do roka umí každý z nás a pokud bychom k tomu tak přistupovali všichni, tak žádný Smeťák neexistuje. Díky všem za pochopení.


Pravidla využívání a údržby travnaté plochy v obci Uhříněves


1. Přístup je povolen kdykoli a komukoli, pokud neničí travnatý povrch kiteparku, neznečisťuje či neničí park a okolní přírodu.
2. Každý kiter přispěje na sečení trávy a úklid parku a to finanční formou a  bude se podílet na brigádách (čistění od kamení, úprava plochy)
3. Každý občan Uhříněvsi má povolen přistup na travnatou plochu. Kdykoliv se nelétá s kity, může zde provozovat jakékoliv aktivity neničící park a okolní přírodu.
4. Pokud se na ploše provozuje landkiting, má návštěvník z obce Uhříněves ve vlastním zájmu povinnost zeptat se, kde může své aktivity provozovat tak, aby nedošlo ke zranění jeho či kiterů.
5. Každý návštěvník kiteparku si musí počínat ohleduplně k povrchu a okolní přírodě. Nikdo nesmí na ploše zanechávat jakékoli odpadky, apod.
6. Neukázněný či neohleduplný kiter či jiný návštěvník může být z prostoru vykázán a může mu být zakázán další přistup na plochu.
7. Každý, kdo na ploše provozuje jakýkoli sport, si je vědom, že tak činí na vlastní riziko a nemůže tedy požadovat jakoukoli náhradu na provozovatelích kiteparku ani na obci Uhříněves či majitelích pozemků.
8. Každý návštěvník, který je nespokojen s chováním kiterů, může toto řešit s provozovateli kiteparku (například upozornit na návštěvníka, který ničí prostor či po sobě nechává odpadky).
9. Při silném větru či větším počtu kiterů pohybujících se po celé ploše parku může být z důvodu bezpečnosti zakázán vstup nekitujícím návštěvníkům.
10. Každý návštěvník musí pro příjezd do kiteparku využívat přístupovou cestu a nesmí vjíždět mimo komunikace k tomu určené. Vjízdění vozem na plochu je přísně zakázáno. Přistup k ploše bude označen.
11. Přihlížející divák musí stát vždy na návětrné straně kiteparku, kde je v bezpečí.
12. Je přísně zakázáno provozovat hlasité hudební projekce.
13. Je přísně zakázáno vstupovat na deštěm rozmáčenou plochu.
14. Z důvodu bezpečnosti je přísně zakázáno vstupovat na plochu při provozování landkitingu bez ohlášení se kiterům.
15. Je přísně zakázáno znečišťovat plochu a klást na ni překážky, které by mohly zranit kitera či sportující občany Uhříněvsi.
16. Každý je povinen po sobě uklidit veškeré sportovní náčiní a případný nepořádek.
17. Každý kiter, který není členem klubu má vstup povolen za předpokladu, že je předem seznámen s pravidly kiteparku (osobně, telefonicky, písemně).
18. Je zakázano vjíždět na vedlejší pozemky
19. Členem klubu se stává každý kiter, který pravidelně navštěvuje kitepark Smeťák a podílí se finančně a manuálně na provozu kiteparku. Snaha bude dostat do pronájmu i okolní pozemky, je to ale co proužek pozemku to jiný majitel, nějaký čas to potrvá.
Díky za dodržení pravidel v zájmu udržení si tohoto úžasného spotu.

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery